Mat & hälsa
- Jod och Wolff-Chaikoff effekten
- Upphettning av vegofärs (soja)
- DHA till barn > 2 år
- Får mitt spädbarn tillräckligt med järn?
- Räknas vegetarisk korv, skinka mm som chark?
- Mättat fett - hjärt- och kärlsjukdomar?
- Chailatte
- Skarpsill från Östersjön
- Rapsolja i ersättning till bebis
- Blir mat som förvaras i frysen länge farlig att äta?
- Farligt med micropopcorn?
- Kollagentillskott - finns positiva effekter?
- Gluten i sojasås
- Baka med ev. salmonellasmittade ägg?
- Ägg - finns det någon gräns för hur många det är bra att äta varje dag?
- Vad är sockerhalten i frukten sharon?
- Är havregryn glutenfria?
- Frysen trasig! - Hur kan maten räddas?
- Nedkylning av ris, pasta och potatismos.
- Kan man äta frysta plockade jordgubbar efter ett år i frysen i plastpåse
- Fryst Frukt och grönt till barn under 1 år
- Kan man värma upp mat flera gånger?
- Proteinpulver till en bebis 10 månader, är det lämpligt?
- Kan man äta potatis som grott?
- Minskar laktoshalten vid upphettning?
- Rött kött - vad är det?
- Smörgåsmargarin och andra pålägg till barn
- Ladda ner Livsmedelsdatabasen
- Rabarber till småbarn?
- Egen inlagd vitlök i olja - risk för botulism?
- Viltkött - blyammunition, barn, gravida, ammande
- Kan man mala mjöl av ugnrostade bönor?
- Vilka tre sorters lupiner används i livsmedel? Lupinfrön används som snacks. Vilken sort?
- Äta rå fisk - färsk eller fryst?
- Varför finns det virus på importerade frysta bär?
- Värma mat med spenat i?
- Omega-3 algolja till vegetarianer
- Äta fisk från Mälaren?
- campylobacter i anka (som oftast serveras rosa/ej genomstekt)
- Hemmagjord ostkaka
- Är det farligt att äta mögligt bröd?
- Tapiokastärkelse – Ändrade råd kring kassavaroten
- Vilken typ av salt bör man ge barn?
- Vad är metabolt syndrom och hur minskar jag risken för det?
- Veckosallad - risk för botulism?
- Är gluten dåligt för oss?
- NNR 2023 och de svenska kostråden
- Ägg med rinnande gula - innehåller salmonella?
- Fermenterade livsmedel
- Matcirkeln - den nya grönare