Sök gärna bland tidigare frågor i forumet så kan du snabbt få svar. Företag finner även svar på Företagande, regler & kontroll. Gravida kan använda "Fråga Liv" via Mat för gravida.
Livsmedelsverket ger inte personliga kostråd. Vi ger generella råd om mat, dricksvatten, matvanor och hälsa, och generella svar på företagsfrågor om kontroll och regler. Vid specifika företagsfrågor, kontakta din kontrollmyndighet.
Frågorna hanteras säkert. Ditt svar innehåller en länk som bara du når. Ange inte uppgifter som kan kopplas till dig. Om vi synliggör frågor, tar vi bort personliga uppgifter. Du måste inte ange ditt riktiga namn men mejladress behövs för att få svar.
Läs mer i vår policy nedan.
För att ägget ska vara säkert och salmonellan dött måste gulan stelnat. Rinnande äggula har inte uppnått tillräckligt hög temperatur under tillräckligt lång tid. Detta gäller både stekt och kokt ägg.
Här finns mer att läsa om ägg och salmonella: Salmonella (livsmedelsverket.se)
Vänliga hälsningar och välkommen igen!
Försvinner salmonella om jag gör äggröra ?
Ja, om äggulan stelnat och inte längre är rinnande så har salmonellabakterien dött.
Vänliga hälsningar
Om det finns salmonella i äggen som man använder i pannkakssmeten så dör den vid stekningen. Man kan alltså äta sådana pannkakor.
Vänliga hälsningar
Mvh. Nina
Nej, salmonellabakterien dör inte i frysen.
Vänliga hälsningar