Hoppa till innehåll

Fråga oss - Livsmedelsverket

Livsmedelsverket Fråga oss
www.livsmedelsverket.se
Kontrollwiki - Livsmedelsverkets verktyg för livsmedelskontroll Livsmedelsverket på Facebook Livsmedelsverket på Twitter Måltidsbloggen
eller Fråga oss

Fler liknande frågor

Vad kan vi hjälpa dig med?

Fler liknande frågor

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.

Aktuellt

  • Dricksvattenprov - vilka analyser rekommenderas? 2021-11-17 15:27 1 kommentar
  • Vem är författare till er webbsida? 2019-02-12 08:01 1 kommentar
  • Vad är Livsmedelsverkets forum "Fråga oss"? 2019-01-04 11:17
  • Mat som stått framme i rumstemperatur 2017-01-03 12:43 25 kommentarer
Se fler inlägg

Företagskontroll & regler

  • Fel i förordning om titandioxid E171 2022-01-20 13:53 1 kommentar
  • Vad gäller för kalibrering av termometer? 2021-12-08 09:01 1 kommentar
  • Vinterkräksjukan och kock, när får jag komma tillbaka till jobbet? 2021-12-06 15:53 1 kommentar
  • Vad menas med försäljning till slutkonsument för ekologisk produkt? 2021-12-01 15:02 1 kommentar
Se fler inlägg

Starta företag

  • Matlagning i eget privat kök - tillåtet att sälja? 2020-07-07 20:28 1 kommentar
  • Vad behövs för att starta kioskverksamhet? 2021-11-04 11:11 1 kommentar
  • Vad krävs för att starta ett destilleri och bryggeri? 2021-12-08 08:34 1 kommentar
  • Hur gör jag om jag vill driva ett sommarcafé? 2021-10-23 19:43 1 kommentar
Se fler inlägg

Märkning av livsmedel

  • Vilken myndighet ska kontrollera märkning av förpackade tomater? 2022-04-26 08:28 1 kommentar
  • Skriftlig information om allergener på restaurang 2022-04-04 12:50 1 kommentar
  • Näringspåståendet "rik på järn" 2022-03-23 15:15 1 kommentar
  • Ursprungsmärkning Frukt & Grönt - Hackad/skivad/tärnade produkter 2022-02-14 12:31 3 kommentarer
Se fler inlägg

Kontaktmaterial

  • Kan vi använda vinylhandskar i köket? 2022-04-22 10:48 1 kommentar
  • Teflon - hälsofarligt? 2018-10-24 22:03 7 kommentarer
  • Aluminium vid matlagning 2020-07-23 15:28 3 kommentarer
  • Bakplåtspapper - risker över 220 grader? 2019-10-30 11:30 1 kommentar
Se fler inlägg

Importera livsmedel

  • Prenumerera på importnyheter? 2022-01-21 15:18 1 kommentar
  • Senap frå Storbritannien 2022-04-04 18:31 1 kommentar
  • Import samt försäljning av tillskott 2022-01-12 15:39 1 kommentar
  • Tillstånd för privat import? 2021-12-02 14:33 1 kommentar
Se fler inlägg

Dricksvatten

  • Vattenfilter för egen brunn 2021-12-07 12:17 1 kommentar
  • Egen brunn - hur tolka analysresultat? 2022-05-12 12:53 1 kommentar
  • Vägledning om dricksvatten 2022-02-16 11:19 3 kommentarer
  • Egen brunn - vilka ämnen bör ingå vid kontroll? 2022-01-18 14:39 1 kommentar
Se fler inlägg

Mat & hälsa

  • Håller smör i rumstemperatur? 2022-03-30 22:59
  • Frysta hallon i bakverk 2022-05-17 22:11 1 kommentar
  • Kan sjukdomar spridas genom lösgodis? 2022-01-27 10:37 1 kommentar
  • Saffran och andra kryddor till barn 2021-12-09 07:41 1 kommentar
Se fler inlägg

Matsvinn, miljö & klimat

  • Ekologiskt utländskt eller icke-ekologiskt svenskt? 2022-03-19 22:24 1 kommentar
  • Utsläpp från svensk animalieproduktion? 2021-12-28 15:40 1 kommentar
  • Ris - användning nästan 8 månader efter bäst före? 2021-12-24 15:00 1 kommentar
  • Miljöpåverkan: nötkött - kikärtor? 2020-04-05 21:09 1 kommentar
Se fler inlägg

Gravid & ammande

  • Listeria i avokado? 2021-08-31 03:49 1 kommentar
  • Fruktsallad - gravid? 2021-11-02 17:28 3 kommentarer
  • Havskatt från Nordostatlanten? 2020-02-19 15:19 1 kommentar
  • Fänkål - som grönsak och som frön? 2020-02-16 22:56 3 kommentarer
Se fler inlägg

Vård, skola & omsorg

  • Måltidsordning i skola och förskola 2021-11-17 13:30 1 kommentar
  • Koka bär till smoothie i förskola och äldreomsorg? 2021-06-11 09:38 3 kommentarer
  • Råd om mat till seniorer, vad gäller? 2021-04-23 09:58 1 kommentar
  • Sheanöt - nöt, frö eller frukt? 2020-12-10 15:56 1 kommentar
Se fler inlägg

Övriga frågor

  • Gränsvärden för beta-asaron i Kalmusrot 2022-02-25 09:22 1 kommentar
  • Livsmedelsförsörjning vid kris - är det Livsmedelsverkets ansvar? 2021-07-20 08:21 1 kommentar
  • Jobba som livsmedelsinspektör 2020-08-28 14:39 1 kommentar
  • Källförteckning- varifrån kommer er information? 2019-07-24 13:25 1 kommentar
Se fler inlägg

Mest diskuterat

  • Färdiggrillad kyckling - gravida? 2022-05-10 15:11 3 kommentarer
  • Frysta hallon i bakverk 2022-05-18 08:10 1 kommentar
  • Egen brunn - hur tolka analysresultat? 2022-05-12 12:56 1 kommentar
  • Vilken myndighet ska kontrollera märkning av förpackade tomater? 2022-04-26 10:43 1 kommentar

Om forumet

Välkommen!

Vi svarar enbart under vardagar. Om du söker här i forumet har du stor chans att hitta svaret själv! 

Alla frågor hanteras säkert i vårt system. När du får ett svar innehåller det en länk. Den länken är det bara du som kan nå. För att någon annan ska kunna se svaret krävs att vi aktivt lagt ut det synligt i forumet.


Skulle vi välja att synliggöra din fråga för andra, tar vi först bort personliga uppgifter. Andra kan då inte se vem frågan kommer från. Det är bra om du också tänker på att inte ange uppgifter i själva frågan som skulle kunna kopplas just till dig.

Läs mer i vår policy nedan.

Vi svarar på dina frågor

  • Ylva
  • Camilla G
  • Helena J
  • Paola
  • Fredrik

Visa alla

Alla ska känna matglädje och må bra av maten

Se alla 592 inlägg eller...
Logga in Om cookies
Supportforum från