Välkommen!
Om du söker här i forumet kanske du har hjälp av våra tidigare svar på liknande frågor. Sök också gärna på vår webb.
Alla frågor hanteras säkert i vårt system. När du får ett svar innehåller det en länk. Den länken är det bara du som kan nå. För att någon annan ska kunna se svaret krävs att vi aktivt lagt ut det synligt i forumet.
Skulle vi välja att synliggöra din fråga för andra, tar vi först bort personliga uppgifter. Andra kan då inte se vem frågan kommer från. Det är bra om du också tänker på att inte ange uppgifter i själva frågan som skulle kunna kopplas just till dig.
Läs mer i vår policy nedan.
Alla ska känna matglädje och må bra av maten
Tack för din fråga.
Ja. Förutsatt att du mellan uppvärmningarna har låtit dina maträtter svalna av snabbt och sen förvarat dina dem i kylskåpet, kan du värma mat flera gånger. Maten förlorar förmodligen lite i smak och konsistens efter varje uppvärmning, men det är inte farligt.
Tillagad mat håller upp till en vecka i kylskåp
I kylskåp håller tillagad mat ofta flera dagar, ibland upp till ungefär en vecka. Det är främst temperaturen i kylskåpet som avgör hur länge maten håller. Ju lägre temperatur maten förvaras i, desto långsammare förökar bakterier sig. En lämplig kylskåpstemperatur är 4 °C.
Med vänlig hälsning,