Till senaste kommentaren

Kan man värma upp mat flera gånger?

Hej,
Kan man värma upp mat flera gånger? Exempelvis ris, köttfärs, grönsaker etc?
Amra

Kommentarer

  • Hej
    Tack för din fråga.
    Ja. Förutsatt att du mellan uppvärmningarna har låtit dina maträtter svalna av snabbt och sen förvarat dina dem i kylskåpet, kan du värma mat flera gånger. Maten förlorar förmodligen lite i smak och konsistens efter varje uppvärmning, men det är inte farligt.

    Tillagad mat håller upp till en vecka i kylskåp
    I kylskåp håller tillagad mat ofta flera dagar, ibland upp till ungefär en vecka. Det är främst temperaturen i kylskåpet som avgör hur länge maten håller. Ju lägre temperatur maten förvaras i, desto långsammare förökar bakterier sig. En lämplig kylskåpstemperatur är 4 °C.

    Med vänlig hälsning,
    Åsa R
  • Hej,
    Är flera gånger tre gånger? Specifikt undrar jag om det är ok med kyckling som jag långkokat, sen kyl i två dagar, frys i ett dygn, kyl i ett dygn, stekt och sedan kyl igen ett dygn. Går det att värma upp och äta?
    Malin
  • Hej Malin!

    Tack för din fråga! Ja, det går bra att äta kycklingen.

    Med vänlig hälsning
    Catarina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.