Märkning av livsmedel
- Löpe i "vegetariska produkter"
- Livsmedel som inte är färdigförpackade
- Får en mjölkfri produkt vara märkt med "kan innehålla spår av mjölk"?
- Vilken myndighet ska kontrollera märkning av förpackade tomater?
- Skriftlig information om allergener på restaurang
- Näringspåståendet "rik på järn"
- Ursprungsmärkning Frukt & Grönt - Hackad/skivad/tärnade produkter
- Märkning med QR-kod istället för ingrediensförteckning?
- Datummärkning, format och ordning
- Måste det framgå var gelatinet kommer ifrån?
- Märkning av sammansatt produkt som innehåller fetaost
- Hur mycket räkor måste finnas i räksallad?
- Näringsdeklaration på kryddblandningar - behövs det?
- Vilket språk måste märkningen ha?
- Vilken datummärkning ska jag sätta på vaktelägg?
- Märkningar om "spår av mjölk" och "vegan"
- Märkning med "spår av" och "fri från"
- Smördeg utan smör, hur kan det vara tillåtet?
- Är det krav på att märka "spår av"?
- Måste mängden sulfit anges på en produkt?
- Märkning av tillsatster
- Måste innehåll anges på varje vara eller varje maträtt?
- Vilken produkt- eller råvaru-dokumentation måste producenten ge till den som frågar?
- Vad är nötkött?
- Är så kallad Nutri-score-märkning tillåtet?
- Vad finns det för krav på märkning?
- Märkning av sockerfritt
- Kan Livsmedelsverket ge råd om märkning?
- Vad är obligatoriskt att informera om?
- Skillnad mellan tupp och kyckling.
- Vilka regler gäller för typsnitt och storlek på text på förpackningar?
- Varför får inte mat märkt med nyckelhålet innehålla sötningsmedel?
- När behöver man ange ursprung?
- Vad är primär ingrediens?
- Vad får honung heta?
- "Kan innehålla spår av gluten" vs "Kan innehålla vete"
- Dagligt referensintag av D-vitamin mejeriprodukter
- Är falukorv, wienerkorv, prinskorv och frukostkorv namnskyddade?
- Vad är skillnaden på märkningen av laktosfri korv och mjölkproteinfri korv?
- Är mjölbehandlingsmedel en tillsats eller ett processhjälpmedel?
- Ange ystenzym i ingrediensförteckningen på ost?