Välkommen!
Om du söker här i forumet kanske du har hjälp av våra tidigare svar på liknande frågor. Sök också gärna på vår webb.
Alla frågor hanteras säkert i vårt system. När du får ett svar innehåller det en länk. Den länken är det bara du som kan nå. För att någon annan ska kunna se svaret krävs att vi aktivt lagt ut det synligt i forumet.
Skulle vi välja att synliggöra din fråga för andra, tar vi först bort personliga uppgifter. Andra kan då inte se vem frågan kommer från. Det är bra om du också tänker på att inte ange uppgifter i själva frågan som skulle kunna kopplas just till dig.
Läs mer i vår policy nedan.
Alla ska känna matglädje och må bra av maten
I frysen håller maten länge. Det beror på att smak, konsistens och näringsinnehåll bevaras, medan mikroorganismer som till exempel bakterier och virus inte kan föröka sig. En lagom temperatur i frysen är -18 °C.
Även om maten förvaras flera år i frysen blir den inte farlig att äta. Därför kan man äta den så länge man själv tycker att den smakar bra.
Här finns mer information att läsa: Frysa mat (livsmedelsverket.se)
Vänliga hälsningar