Till senaste kommentaren

Smörgåsmargarin och andra pålägg till barn

Har förstått att man bör använda omättade fetter i så stor utsträckning som möjligt till små barn. Alla smörgåsmargariner jag hittar innehåller dock palmolja - är det ändå det bästa alternativet? Tänker på att barn får i sig palmolja även från t ex industritillverkad gröt och tillskottsnäring. Undrar också om saltet i smörgåsmargarin samt i pålägg som mjukost och leverpastej är ok att äta för barn under 1 år? Det verkar inte finnas några sådana produkter utan salt.

Kommentarer

 • Hej Anna!

  Smörgåsmargariner
  De relativt små mängder palmolja som kan finnas i Nyckelhålsmärkta smörgåsmargariner utgör inte någon hälsorisk, men eftersom palmolja inte heller är bra ur miljösynpunkt har vi sedan länge efterlyst produkter utan palmolja. Nu finns det på marknaden några sådana som man kan välja om man vill undvika palmolja. Här kan du läsa om oönskade ämnen i bland annat palmolja.

  Salt till spädbarn
  Det är bra att inte ge små barn för mycket salt, men små mängder är helt okej. Mjukost innehåller ofta väldigt mycket salt, så det kan vara bra att vänta med. Smörgåsmargarin och leverpastej går däremot bra.

  Vänliga hälsningar Åsa
  Åsa B
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.