Sök gärna bland tidigare frågor i forumet så kan du snabbt få svar. Företag finner även svar på Företagande, regler & kontroll. Gravida kan använda "Fråga Liv" via Mat för gravida.
Livsmedelsverket ger inte personliga kostråd. Vi ger generella råd om mat, dricksvatten, matvanor och hälsa, och generella svar på företagsfrågor om kontroll och regler. Vid specifika företagsfrågor, kontakta din kontrollmyndighet.
Frågorna hanteras säkert. Ditt svar innehåller en länk som bara du når. Ange inte uppgifter som kan kopplas till dig. Om vi synliggör frågor, tar vi bort personliga uppgifter. Du måste inte ange ditt riktiga namn men mejladress behövs för att få svar.
Läs mer i vår policy nedan.
Har din potatis fått groddar kan du äta den, bara du tar bort groddarna. Knölen innehåller inte förhöjda nivåer av glykoalkaloider men groddarna är exceptionellt rika på dessa ämnen.
Läs gärna mer om glykoalkaloider i potatis på vår webbplats.
Vänligen
Vänligen Alexandra
Ja, det gäller alla konsumenter, även gravida.
Själva potatisen går bra att äta, men inte groddarna.
Vänliga hälsningar
Ja det gäller som sagt alla konsumenter.
Vänliga hälsningar
Vi har inga indikationer på att det skulle vara skadligt att äta potatis som blivit mjuk i skafferiet. Oftast smakar den som vanligt när den har kokats.
Vänliga hälsningar