Till senaste kommentaren

Allergi och skolmat - misstänkt reaktion

Min son är 8 år och allergisk mot ägg. Vid ett tillfälle fick han fel skolmat (lasagne där pastaplattorna innehöll ägg). Vi har pratat med skolan och det känns som om de har koll nu men vad gör jag om det händer igen?
Livsmedelsverket

Kommentarer

 • Hej!
  Så tråkigt att ditt barn blivit sjuk av skolmaten.

  Misstänkt reaktion mot skolmat.
  Skolan ska tillhandahålla säker specialkost till en person med bekräftad äggallergi. Livsmedelsinspektörerna i kommunen kan se över vilka rutiner köket har för att säkerställa att specialkosten blir säker. Skolan ska rapportera till sin kontrollmyndighet (kommunen) om de har serverat mat som troligtvis inte är säker. Skolan ska även kontakta Arbetsmiljöverket vid allvarliga fall. Läs mer om säker specialkost i Nationella riktlinjer för måltider i skolan sidan 42 och framåt.

  På vår webbplats kan du läsa mer om den lagstiftning som reglerar märkningen ”äggfri” och specialkost.

  Om du inte får gehör för problemen så kan du själv vända dig till livsmedelskontrollen i din kommun. Du når dem via kommunens webbplats eller växel.

  Jag länkar dig också till en annan fråga här i forum som handlar provtagning vid oväntad allergisk reaktion då man har en konstaterad allergi och hur man anmäler det Anmäla allergisk reaktion

  Välkommen om du har frågor kring det här.
  Vänligen,
  Livsmedelsverket
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.