Till senaste kommentaren

Vilka krav finns på en vilthanteringsanläggning?

Hej,
Jag har som plan att starta en vilthanteringsanläggning och undrar hur jag går tillväga. Merparten av text som jag finner hos er rör om hur man som jägare säljer kött etc. Min målsättning är att tillhandahålla styckning för återtag till jägarna, samt att köpa vilt för vidare försäljning. Finns det någon text som mer specifikt syftar till detta? Vilka krav på lokal? Vilka övriga råd o krav som ställs?
Tacksam för svar!
Mvh

Kommentarer

 • Hej Henrik!

  Vilthanteringsanläggningar ska godkännas
  Alla livsmedelsföretag ska registreras eller godkännas av en kontrollmyndighet för att kunna kontrolleras. Kontrollmyndigheter är kommuner, Länsstyrelser och Livsmedelsverket och vilken kontrollmyndighet du ska kontakta beror på vilken typ av livsmedelsverksamhet du har. Vilthanteringsanläggningar ska godkännas av Livsmedelsverket.

  Vi har samlat information på vår webbplats som riktar sig till dig som vill bli livsmedelsföretagare och som du kanske kan ha nytta av.
  Vägledning i branschriktlinjer
  Inom flera branscher finns branschriktlinjer. Det är de olika branschorganisationerna som tagit fram riktlinjer hur man kan gå tillväga för att se till att kraven i lagstiftningen är uppfyllda. Om du letar på vår sida där vi listat Branschriktlinjer så ser du att det finns en som handlar om vilthanteringsanläggningar. Där kan du förhoppningsvis hitta mycket av den information du söker.

  Återkom om du vill ha hjälp att hitta mer stöd eller har kompletterande frågor.

  Vänligen,  (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.