Till senaste kommentaren

Vilka råd gäller nu för våra patienter, med tanke på NNR 2023?

Hej!
Nu när NNR23 har släppts och ni har haft ert webinarium om de nya kostråden undrar vi i vår verksamhet vilka råd och rekommendationer vi ska kommunicera till våra patienter?

När det kommer till exvempelvis rekommenderade mängder av frukt, grönsaker och bär, fullkorn, rött kött osv. Tänker ni att vi fortsätter med det vi har jobbat med hittills, eller ska vi redan innan era kostråd är kommunicerade på hemsida mm börja implementera nya råden? Exv. fullkorn 90 g/dag, 600-800 g frukt o grönt osv?
Tack på förhand!

Ingela

Kommentarer

 • Hej, tack att du hör av dig.

  De nuvarande kostråden gäller till dess att vi har uppdaterat nya. Det är utan tvekan de som ni ska fortsätta att jobba med.

  Jag förstår att det kan vara lite knepigt att förhålla sig till de nya rekommendationerna, men NNR är tydliga med att de mängder för olika livsmedelsgrupper som de har tagit in i sina rekommendationer är riktade till de nationella myndigheterna. Vi ska sedan ta in dem i våra kostråd, men då måste vi också ta in olika nationella aspekter. Det är alldeles för tidigt att veta hur de uppdaterade kostråden kommer att se ut.

  Vi kommer inom kort att skicka ut en enkät till personal inom hälso- och sjukvård för att höra hur ni ser på nuvarande kostråd och hur vi kommunicerar dem.
  Vänliga hälsningar
  Åsa B
  Åsa B

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.