Välkommen!
Om du söker här i forumet kanske du har hjälp av våra tidigare svar på liknande frågor. Sök också gärna på vår webb.
Alla frågor hanteras säkert i vårt system. När du får ett svar innehåller det en länk. Den länken är det bara du som kan nå. För att någon annan ska kunna se svaret krävs att vi aktivt lagt ut det synligt i forumet.
Skulle vi välja att synliggöra din fråga för andra, tar vi först bort personliga uppgifter. Andra kan då inte se vem frågan kommer från. Det är bra om du också tänker på att inte ange uppgifter i själva frågan som skulle kunna kopplas just till dig.
Läs mer i vår policy nedan.
Alla ska må bra av maten - nu och i framtiden
Det finns inget i lagstiftningen som nämner det specifikt, för lagstiftningen är inte så detaljerad. Livsmedelsföretag kan däremot ha regler och rutiner för till exempel personalhygien och personlig utsmyckning, för att undvika att främmande föremål bakterier eller liknande hamnar i maten de tillverkar eller serverar.
Livsmedelslagstiftningen kräver att personer som arbetar med livsmedel iakttar god hygien. Det innebär olika saker beroende på vilka arbetsuppgifter man har och vilken typ av livsmedel det rör sig om.
Det är upp till företagaren att ta fram en lämplig hygienpolicy.