Till senaste kommentaren

Varför är en mindre köttkonsumtion bra för miljön?

Varför är en mindre köttkonsumtion bra för miljön?

Kommentarer

  • Hej,
    tack för din fråga.

    Ett kort svar är att i många fall kan människan äta det som djuren får till foder. Vägen via djuren,som sedan blir mat är en omväg där en hel del energi och näring förloras. I princip innebär en minskad köttkonsumtion att det blir mer mat över till människan.

    På vår sida om miljösmart mat - kött och chark finns mer information och ett mer omfattande svar på din fråga. Det står bland annat så här:

    Köttets miljöpåverkan är stor och omfattar klimat, övergödning och biologisk mångfald. Vilken sorts kött du köper påverkar miljömålen om en Giftfri miljö, Ett rikt odlingslandskap, Ett rikt växt- och djurliv samt Begränsad klimatpåverkan.

    Du får gärna återkomma om de behöver mer information.
    Ingela

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.