Till senaste kommentaren

Finns hygienvägledning till förskolekök?

Hej jag undrar om Ni har någon bra utskriftsvänlig gratis version av "vägledning hygien" att ha på en förskola som bedriver storkök?!
Och kanske tips på fler bra att ha i köket?
Tacksam för svar =)

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din fråga.
  SKR (Sveriges kommuner och regioner) har tagit fram branschriktlinjer för hur livsmedelslagen kan tolkas och efterföljas. Där finns förslag till checklistor och vägledningar, utbildningsupplägg och annat. Läs gärna mer på deras webbplats, offentligsakermat.se

  Förståelse för bakgrunden till kökets hygienrutiner är viktig för att alla moment i livsmedelshanteringen ska ske på ett säkert sätt. Alla som ska arbeta i köket måste vara medvetna om de mest grundläggande och kritiska hygienrutinerna. Sedan kan man behöva komplettera med en genomgång av verksamhetens egenkontrollprogram i sin helhet och livsmedelshygienutbildning.

  I Livsmedelsverkets råd Bra måltider i förskolan har vi ett kapitel om säker mat, läs gärna det om du inte redan hunnit göra det.

  Lycka till!

  Emelie
 • Finns något liknande om hygien i köket för hemtjänstpersonal som värmer mat , serverar frukost mm hos brukaren i brukarans kök?
  M
 • Hej,

  Nej, såvitt jag vet täcks inte personalens hantering i brukarens hem in av branschriktlinjen. Däremot kan man förstås använda sig av samma principer i viss utsträckning eftersom en del moment och risker ändå är liknande.

  Vänligen,
  Paulina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.