Till senaste kommentaren

Finns hygienvägledning till förskolekök?

Hej jag undrar om Ni har någon bra utskriftsvänlig gratis version av "vägledning hygien" att ha på en förskola som bedriver storkök?!
Och kanske tips på fler bra att ha i köket?
Tacksam för svar =)

Kommentarer

  • Hej!

    Tack för din fråga.
    SKR (Sveriges kommuner och regioner) har tagit fram branschriktlinjer för hur livsmedelslagen kan tolkas och efterföljas. Där finns förslag till checklistor och vägledningar, utbildningsupplägg och annat. Läs gärna mer på deras webbplats, offentligsakermat.se

    Förståelse för bakgrunden till kökets hygienrutiner är viktig för att alla moment i livsmedelshanteringen ska ske på ett säkert sätt. Alla som ska arbeta i köket måste vara medvetna om de mest grundläggande och kritiska hygienrutinerna. Sedan kan man behöva komplettera med en genomgång av verksamhetens egenkontrollprogram i sin helhet och livsmedelshygienutbildning.

    I Livsmedelsverkets råd Bra måltider i förskolan har vi ett kapitel om säker mat, läs gärna det om du inte redan hunnit göra det.

    Lycka till!

    Emelie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.