Sorbet

Hej,

Jag skickade en fråga till er kring sorbet glass och hur mycket frukt glassen måste innehålla för att få benämnas som sorbet. Det finns inget reglerat men däremot skrev ni att det måste framgå hur mycket frukt som finns i glassen, t.ex. Jordgubbsglass. Måste detta framgå på ingrediensen? I nedan exempel, måste det framgå, t.ex. 24 % jordgubbar?
Och vad finns det för lagstiftning kring sorbet, skulle nedan ingrediensförteckning få benämnas som Sorbet, se nedan?
"vatten, jordgubbar, socker, dextros, torkad dextros,
inverterad sockersirap, jordgubbspuré,
surhetsreglerande medel: citronsyra,
emulgeringsmedel: mono- och diglycerider av
fettsyror, propylenglykolestrar av fettsyror, cellulosa,
natrium kalium av matfett, förtjockningsmedel:
(guarkärnmjöl, sobitol, modifierad stärkelse),
flädersaftskoncentrat, aroma"

Kommentarer

  • Hej Tomas
    Det finns ingen specifik lagstiftning kring sorbet som vi har skrivit i vårt tidigare svar. Livsmedelsverket gör inga bedömningar av ingrediensförteckningar. Vill du ha individuell rådgivning kring detta får du vända dig till en konsult.

    Läs gärna mer om regler om livsmedelsinformation på vår web.

    Med vänlig hälsning
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.