Hoppa till innehåll
Fråga oss
Sök bland alla inlägg
Sök
Fler liknande inlägg
Livsmedelsverkets webbplats
Till senaste kommentaren
Forum
Mat & hälsa
Salmonella ägg - pannkakor
Borttagen kommentar
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.
Salmonella ägg - pannkakor
Visa/dölj inställningar för inlägg/kommentar
Anmäl inlägget
Dör Salmonellan i ägg när man steker pannkakor?
Jenny
10 Jan 2023
Följ inlägget
2
följare
Kommentarer
Hej, tack för frågan.
Ja, salmonella dör när man steker pannkakor. Äggen stelnar ju helt i smeten eftersom den blir över 70 grader varm.
Här finns mer att läsa:
Ägg med rinnande gula - innehåller salmonella?
Vänliga hälsningar och välkommen igen!
Ingela
11 Jan 2023
Visa/dölj inställningar för inlägg/kommentar
Anmäl inlägget
jag har ägg från garant hemma men ett 15 pack som ej är angivet.
jag brukar steka äggen hårt för samonellan då?
janne
22 Feb 2023
Visa/dölj inställningar för inlägg/kommentar
Anmäl inlägget
Hej, tack för frågan.
Om man steker äggen så att gulan stelnar (inte är flytande) dör eventuell salmonella. Då blir alltså äggen säkra att äta.
Vänliga hälsningar
Ingela
22 Feb 2023
Visa/dölj inställningar för inlägg/kommentar
Anmäl inlägget
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.
Ja, salmonella dör när man steker pannkakor. Äggen stelnar ju helt i smeten eftersom den blir över 70 grader varm.
Här finns mer att läsa: Ägg med rinnande gula - innehåller salmonella?
Vänliga hälsningar och välkommen igen!
jag brukar steka äggen hårt för samonellan då?
Om man steker äggen så att gulan stelnar (inte är flytande) dör eventuell salmonella. Då blir alltså äggen säkra att äta.
Vänliga hälsningar