I Livsmedelsverkets forum kan du hitta svar på vanliga frågor.
Om du inte hittar svar på din fråga går det bra att skicka in den i forumet. Tänk på att inte ange inte känsliga personuppgifter, exempelvis namn eller information om någons hälsa.
Gravida kan söka svar i "Fråga Liv".
Som livsmedelsföretag kan du
- läsa vår information till företagare,
- skicka frågan till fragor@slv.se,
- kontakta oss via telefon 018-175000
(tis.9.00-11.00 och tors.14.00-16.00),
- kontakta din kontrollmyndighet
(företagsspecifika frågor)
Så behandlar Livsmedelsverket personuppgifter.
Ja, salmonella dör när man steker pannkakor. Äggen stelnar ju helt i smeten eftersom den blir över 70 grader varm.
Här finns mer att läsa: Ägg med rinnande gula - innehåller salmonella?
Vänliga hälsningar och välkommen igen!
jag brukar steka äggen hårt för samonellan då?
Om man steker äggen så att gulan stelnar (inte är flytande) dör eventuell salmonella. Då blir alltså äggen säkra att äta.
Vänliga hälsningar