I vårt forum kan du snabbt söka svar på vanliga frågor.
Gravida kan även söka svar i "Fråga Liv".
Livsmedelsföretag kan även få svar på frågor genom att:
- läsa vår information till företagare,
- kontakta oss via telefon 018-175500
(tis.9.00-11.00 och tors.14.00-16.00)
- mejla frågan till fragor@slv.se
Tänk på att inte ange känsliga personuppgifter, exempelvis namn eller information om någons hälsa.
Så behandlar Livsmedelsverket personuppgifter.
Ja, salmonella dör när man steker pannkakor. Äggen stelnar ju helt i smeten eftersom den blir över 70 grader varm.
Här finns mer att läsa: Ägg med rinnande gula - innehåller salmonella?
Vänliga hälsningar och välkommen igen!
jag brukar steka äggen hårt för samonellan då?
Om man steker äggen så att gulan stelnar (inte är flytande) dör eventuell salmonella. Då blir alltså äggen säkra att äta.
Vänliga hälsningar