Regler för hur varor kan placeras och exponeras i butik
Hej!
Var kan jag hitta information om vilka eventuella regler som finns för hur varor får placeras i förhållande till varandra i en butik? För att vara med specifik i min fråga så undrar jag om man kan samla alla närproducerade varor på ett samlat ställe i en butik? D.v.s. både frukt och grönt, kylar med mejeri och andra kylvaror, kött i frys- och kyldiskar, torrvaror i hyllor etc. Eller finns regler om att det exempelvis ska vara vissa avstånd mellan olika varugrupper eller andra regler som kan påverka då vi tittar på hur man skulle kunna samla alla närproducerade varor på ett och samma ställe?
Var kan jag hitta information om vilka eventuella regler som finns för hur varor får placeras i förhållande till varandra i en butik? För att vara med specifik i min fråga så undrar jag om man kan samla alla närproducerade varor på ett samlat ställe i en butik? D.v.s. både frukt och grönt, kylar med mejeri och andra kylvaror, kött i frys- och kyldiskar, torrvaror i hyllor etc. Eller finns regler om att det exempelvis ska vara vissa avstånd mellan olika varugrupper eller andra regler som kan påverka då vi tittar på hur man skulle kunna samla alla närproducerade varor på ett och samma ställe?
Följ inlägget
0
följare
Nej, det finns inga regler i livsmedelslagstiftningen om hur varor ska placeras i förhållande till varandra i en butik. Det är upp till butiken hur de vill placera sina produkter.
Med vänlig hälsning