Till senaste kommentaren

Måste vi plasta in bakverk vid försäljning?

Hejsan!
Vi driver ett sommarcafé för en ideell förening och följer noggrant lagar och regler om hur hanteringen ska skötas.

Idag förbereder vi kakfat på porslin eller papperstallrikar som vi sedan täcker med plastfolie och märker upp vad det innehåller. Det går åt väldigt mycket plast när vi gör på detta sätt och pga rådande plastdiskussion undrar vi om det finns något annat sätt att servera kakorna rätt.

Är detta nödvändigt eller har vi tolkat det fel? Det gäller alltså kakor/bullar som stått i kyl och sedan förbereds löpande på ett fat under markis utomhus. De står sällan länge ute på sin plats.
Gör vi rätt eller finns det bättre sätt?

Kommentarer

 • Hejsan,

  Livsmedel ska självklart förvaras på ett sätt som skyddar dem mot att smutsas ner eller förorenas. Det finns däremot inga regler som bestämmer exakt hur man ska göra för att skydda livsmedlen, det är upp till er själva att välja det sätt som är lämpligast för den typ av livsmedel ni har och vad som passar er bäst.

  Ett vanligt sätt är att använda just plastfolie, men det finns förstås andra sätt att skydda mat. Till exempel skulle man kunna använda förpackningar med lock som går att diska och återanvända, eller någon form av kupa som sätts över fatet.

  Det finns säkert ännu fler sätt att göra detta på och ni är som sagt fria att välja det som passar er bäst. Det viktiga är att livsmedel som behöver skyddas får ett lämpligt skydd.

  Vänligen,
  Paulina
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.