Till senaste kommentaren

Plast i förpackningar, serveringsmaterial och köksredskap

Är det säkert att använda plast i köket i förskolan/skolan?

Livsmedelsverket

Kommentarer

  • Hej!

    Material som kommer i kontakt med livsmedel är ett reglerat område. Lagstiftningen ska förhindra att ämnen med ohälsosamma egenskaper släpps ut i livsmedlen i halter som skulle kunna innebära en risk.

    Om produkten är märkt med symbol (glas-gaffel-symbolen) eller motsvarande text är den säker att använda i kontakt med mat, det gäller både förpackningar och serveringsprodukter som glas eller tallrikar.

    För alla godkända kärl och köksprodukter är det ändå viktigt att tänka på att materialet ska användas till det som det är tänkt för. Det är inte säkert att materialet är godkänt för någon annan användning eller för att det ska kunna återanvändas.

    Sammanfattningsvis kan sägas att man endast ska använda livsmedelsgodkända plaster och bara till den mat de är avsedda för. Vid tveksamhet, välj andra material än plast.
    Läs mer om säker användning av plast på Livsmedelsverkets webbplats.

    Livsmedelsverket
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.