Till senaste kommentaren

Placering av märkning med glas-gaffel-symbolen

Hej. Jag undrar om det finns några regler kring vart symbolen; glas/gaffel, ska placeras på förpackningen eller den kan placeras varsom?  Mvh
Malin

Kommentarer

 • Hej,
  Bestämmelserna om märkning av kontaktmaterial finns i artikel 15 i förordning (EG) nr 1935/2004. Denna anger att material och produkter som ännu inte kommit i kontakt med livsmedel när de släpps ut på marknaden ska åtföljas av
  • orden ”för kontakt med livsmedel”
   eller
  • en specifik uppgift om användningsområde, såsom kaffebryggare, vinflaska, soppsked
   eller
  •  glas/gaffelsymbol
  Informationen ska inte vara obligatorisk för produkter som pga sina egenskaper klart är avsedda att komma i kontakt med livsmedel.

  Uppgifterna måste vara väl synliga, lättlästa och beständiga. Vid detaljförsäljning (till konsument) ska uppgifterna finnas på materialen/produkterna eller på deras förpackning. De kan också få finnas på en skylt i omedelbar närhet av materialen/produkterna som är klart synlig för köparen.

  Vid annan försäljning än detaljförsäljning (dvs. inte direkt till konsument) ska uppgifterna finnas på medföljande dokument eller etiketter/förpackning eller på själva materialet.

  Vänligen,
  Christin
 • Denna informationen hittade jag också, men det jag inte hittar är om det finns regelverk kring placeringen PÅ produkten.
  Men antar att det inte finns utan att man enbart får gå efter att informationen enbart ska finnas tillgänglig, på ett eller annat sätt.
  Korrekt?

  Mvh Malin
  Malin Borg
 • Hej,
  Det stämmer att det inte finns några andra bestämmelser om placeringen annat än det som anges i artikel 15.
  Vänligen,
  Christin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.