Till senaste kommentaren

Placering av märkning med glas-gaffel-symbolen

Hej. Jag undrar om det finns några regler kring vart symbolen; glas/gaffel, ska placeras på förpackningen eller den kan placeras varsom?  Mvh

Kommentarer

  • Hej,
    Bestämmelserna om märkning av kontaktmaterial finns i artikel 15 i EG-förordning 1935/2004. Denna anger att material och produkter som ännu inte kommit i kontakt med livsmedel när de släpps ut på marknaden ska åtföljas av
    • orden ”för kontakt med livsmedel”
      eller
    • en specifik uppgift om användningsområde, såsom kaffebryggare, vinflaska, soppsked
      eller
    •  glas/gaffelsymbol
    Informationen ska inte vara obligatorisk för produkter som pga sina egenskaper klart är avsedda att komma i kontakt med livsmedel.

    Uppgifterna måste vara väl synliga, lättlästa och beständiga. Vid detaljförsäljning (till konsument) ska uppgifterna finnas på materialen/produkterna eller på deras förpackning. De kan också få finnas på en skylt i omedelbar närhet av materialen/produkterna som är klart synlig för köparen.

    Vid annan försäljning än detaljförsäljning (dvs. inte direkt till konsument) ska uppgifterna finnas på medföljande dokument eller etiketter/förpackning eller på själva materialet.

    Vänligen,
    Christin
    Uppdaterad
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.