Miljösmarta matval - hur göra?

Hur gör man bäst för att minska på matens miljöpåverkan?
Livsmedelsverket

Kommentarer

  • Hej!
    Här är några tips på hur du minskar matens miljöpåverkan:
    • Minska på mängden kött, ät mer grönsaker och baljväxter istället. Pröva att byta ut några rätter av nöt, lamm, gris eller kyckling i veckan mot vegetariska rätter, eller minska på köttportionen.
    • Välj fisk som är fiskad eller odlad på ett hållbart sätt, till exempel miljömärkt fisk.
    • Välj frukt och grönt som tål att lagras, till exempel grova grönsaker, och välj känsliga frukter och grönsaker efter säsong.
    • Dra ner på godis, läsk, bakverk och snacks – de påverkar miljön utan att bidra med så mycket näring.
    • Minska svinnet - förvara maten rätt, planera dina inköp och ta hand om rester.
    Här kan du läsa mer om miljösmarta matval.
    Livsmedelsverket
    (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.