Matsvinn på förskola - hur beräkna?

Hej!

Jag jobbar som kock på en mindre privat förskola. Vi vill gärna arbeta med att få ner vårt matsvinn. Jag försöker att beräkna hur mycket mat som kommer gå åt vid varje bord på lunchen. Men ibland har det blivit massor som kommer tillbaka, som jag kastar.
En del pratar om att jag får ta hand om maten som kommer tillbaka under förutsättning att jag värmer upp den till minst +70 grader.
Till min fråga är det okej att ta vara på den maten eller måste den kastas?

Kommentarer

  • Hej Alexandra!

    I SKRs nya branschriktlinjer för säker mat i vård, skola och omsorg kan du läsa mer om att ta hand om mat som varit framme i servering. Under faror och åtgärder ser du olika avsnitt om att ta hand om mat som blivit över.

    Vi har också bloggat om detta och sammanfattat det som står kring detta i detta blogginlägg: Måltidsbloggen.

    Lycka till med ert viktiga arbete med att minska matsvinnet.

    Vänliga hälsningar

    Karin F
    (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.