Fetthalt på olika köttslag som ingår i malet kött
Hej,
Fråga gällande malet kött. Enligt märkningsförordningen får malet kött som innehåller gris inte vara fetare än 30%. Det jag undrar är om det finns någon gräns för fetthalter på ingående köttråvaror till tex en blandfärs med 50% nöt och 50% gris? Eller har dessa ingen betydelse så länge slutprodukten uppfyller kravet i märkningsförordningen?
Fråga gällande malet kött. Enligt märkningsförordningen får malet kött som innehåller gris inte vara fetare än 30%. Det jag undrar är om det finns någon gräns för fetthalter på ingående köttråvaror till tex en blandfärs med 50% nöt och 50% gris? Eller har dessa ingen betydelse så länge slutprodukten uppfyller kravet i märkningsförordningen?
Följ inlägget
0
följare
Tack för din fråga.
Ja, det finns krav på köttets sammansättning när köttet ingår som ingrediens i ett annat livsmedel.
Kraven finns i informationsförordningen (EU) nr 1169/2011.
Det är reglerat i förordningens artikel 18.4 som hänvisar till bilaga VII Del B punkt 17. För griskött är det som du skriver, max 30 % fett som gäller när det ska ingå i annat livsmedel, till exempel en blandfärs.
Vänligen,