Fetthalt på olika köttslag som ingår i malet kött
Hej,
Fråga gällande malet kött. Enligt märkningsförordningen får malet kött som innehåller gris inte vara fetare än 30%. Det jag undrar är om det finns någon gräns för fetthalter på ingående köttråvaror till tex en blandfärs med 50% nöt och 50% gris? Eller har dessa ingen betydelse så länge slutprodukten uppfyller kravet i märkningsförordningen?
Fråga gällande malet kött. Enligt märkningsförordningen får malet kött som innehåller gris inte vara fetare än 30%. Det jag undrar är om det finns någon gräns för fetthalter på ingående köttråvaror till tex en blandfärs med 50% nöt och 50% gris? Eller har dessa ingen betydelse så länge slutprodukten uppfyller kravet i märkningsförordningen?
Följ inlägget
1
följare
tack för din fråga. Vi ser inte att det finns någon gräns på fetthalt på ingående köttråvaror, utan det är slutproduktens fetthalt som ska följa lagstiftningen.
Läs mer Särskilda krav på benämningen malet kött
Vänligen