Till senaste kommentaren

Hur ska man tänka kring mat när man tränar mycket och är ung?

Jag är en tjej på 15 år som tränar jättemycket. Jag spelar fotboll 5 dagar i veckan. Då tränar vi löpning och styrka plus en hel del teknik och spel. Nu undrar jag vad jag ska äta för att orka träna och få i mig alla näringsämnen. Och att om jag ska äta något särskilt för att bli en bättre fotbollsspelare. Eller om jag ska tänka på något annat som sömn eller något.

Hur ska jag tänka på kosten?
Felicia Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Felicia!

  Vad bra att du tränar. Det är jättebra för din kropp och gör det dessutom lättare att få tillräckligt med näringsämnen, eftersom du behöver äta mer mat för att kunna täcka ditt energibehov. Det som kan vara svårt när man tränar riktigt mycket är att äta tillräckligt mycket mat och det kan vara svårt att hinna äta innan träningen. Därför kan bra mellanmål spela en viktig roll. Ett bra mellanmål kan vara en smörgås med pålägg och ett glas mjölk eller en tallrik fil eller gröt, gärna med lite frukt eller bär.

  Livsmedelsverket har inga särskilda råd för idrottare, men de generella råden fungerar bra för de flesta: Kostråden - Hitta ditt sätt 

  Många tror att man behöver extra protein när man tränar, men det stämmer oftast inte. Här kan du läsa ett tidigare svar om det: Proteinpulver för att bygga muskler?

  Lycka till!

  Hälsningar
  Åsa B
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.