Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Handfat vid försäljning av kulglass

Hej,

Det var länge sedan jag jobbade med glassförsäljning men har för mig att man måste ha direkt tillgång till handfat där man kan tvätta händerna innan man gör en försäljning. Om man tex skall sälja  kul glass i en hotellreception där man även hanterar nyckelkort, delar tangentbord samt hanterar badrockar och tofflor för en spa avdelning. Inte en steril miljö för livsmedels hantering. Tacksam för svar då vi inte vill vara med om några smitto risker.
Receptionisten Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  I en lokal där man hanterar oförpackade livsmedel ska det enligt livsmedelslagstiftningen finnas tillräckligt många, lämpligt placerade och utformade platser där man kan tvätta händerna. Det ska finnas varmt och kallt vatten samt material för att kunna tvätta och torka händerna på ett hygieniskt sätt.

  Utformning av handtvättställ
  Det finns inga krav på att handtvättställ ska vara av porslin och avsett bara för handtvätt. En ho i en diskbänk fungerar också om den är tillgänglig för handtvätt och det inte medför risk för att livsmedel kontamineras. Det får inte heller uppstå situationer där livsmedelshanteringen gör att det inte går att tvätta händerna, till exempel för att det är fullt av livsmedel eller disk i hon, eller att det finns risk för att livsmedel kontamineras. Det viktiga är att det finns möjlighet att tvätta händerna på ett hygieniskt sätt i anslutning till hanteringen av livsmedel.

  Detta regleras i förordning (EG) nr 852/2004 bilaga II kapitel I punkt 4.

  Ta kontakt med er kontrollmyndighet om ni vill diskutera frågan vidare.

  Vänligen,
  Sandra
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.