Beräkning av näringsvärden för egenproducerad korv
Hej
Om man säljer egen producerad färskkorv, som man gör efter olika recept varje vecka, säljer i lösvikt, sedan fryser vacuumpackad innan bäst före datum, hur beräknar vi näringsvärde? Vi är inga matematiker, eller bioanalytiker, vi är matglada butiksägare som gör lite korv. Typ kanske 3-4 kg i veckan. Max.
Finns det någon hjälp att få via er sida? Tycker jag hittar inget för hur man beräknar näringsvärde rent faktiskt. Vi vill gärna följa reglerna, därav att vi frågar!
Alltså, hur räknar man lätt fram näringsvärde på korv?
Om man säljer egen producerad färskkorv, som man gör efter olika recept varje vecka, säljer i lösvikt, sedan fryser vacuumpackad innan bäst före datum, hur beräknar vi näringsvärde? Vi är inga matematiker, eller bioanalytiker, vi är matglada butiksägare som gör lite korv. Typ kanske 3-4 kg i veckan. Max.
Finns det någon hjälp att få via er sida? Tycker jag hittar inget för hur man beräknar näringsvärde rent faktiskt. Vi vill gärna följa reglerna, därav att vi frågar!
Alltså, hur räknar man lätt fram näringsvärde på korv?
Följ inlägget
0
följare
På vår webbplats finns information om hur man kan ta fram näringsdeklarationer.
Själva reglerna om att näringsdeklaration är obligatorisk för de flesta färdigförpackade livsmedel regleras i en lagstiftning som heter informationsförordningen (EU) nr 1169/2011.
I lagstiftningen finns även undantag, i vissa fall krävs inte näringsdeklaration.
Det kan vara så att era produkter inte behöver ha näringsdeklaration. Läs vad jag länkat till. diskutera eventuellt med er kontrollmyndighet, som är er kommun.