Till senaste kommentaren

Kalla sallader - säkra för gravida?

hej
Ni skriver att man ska:
  • Undvik kalla förpackade blandade sallader, smörgåsar och röror som innehåller rökt eller gravad fisk, mögelost, kittost eller chark.
Menar ni då sådan sallad som finns i mataffärer som är färdigförpackade och sköljda flera gånger så som ”provensalsk mix” ”roucula” ”familje mix” ”medelhavsmix”. Plastpåsar med enbart sallad i.

Mång caféer använder dessa alladssorter i sina sallader. Är det dessa ni menar?



Kommentarer

  • Hej
    Nej, det är inte sådana sallader vi menar. Det är inte salladsbladen som utgör risk för listeria utan tillbehören, till exempel rökt eller gravad fisk, chark eller mögel/kittost.

    Ätfärdiga kalla rätter som matsallader har i sig oftast kort hållbarhet, några dagar. Förpackningsdatum är dock satt utifrån när den färdiga salladen tillverkades/komponerades. Salladen kan dock innehålla oupphettade ingredienser av något risklivsmedel för listeria som mögel- och kittost samt fisk eller chark som närmar sig slutet av sin hållbarhetstid.

    Med vänlig hälsning
    Åsa R

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.