Välkommen!
Om du söker här i forumet kanske du har hjälp av våra tidigare svar på liknande frågor. Sök också gärna på vår webb.
Alla frågor hanteras säkert i vårt system. När du får ett svar innehåller det en länk. Den länken är det bara du som kan nå. För att någon annan ska kunna se svaret krävs att vi aktivt lagt ut det synligt i forumet.
Skulle vi välja att synliggöra din fråga för andra, tar vi först bort personliga uppgifter. Andra kan då inte se vem frågan kommer från. Det är bra om du också tänker på att inte ange uppgifter i själva frågan som skulle kunna kopplas just till dig.
Läs mer i vår policy nedan.
Alla ska känna matglädje och må bra av maten
tack för din fråga. Köttets miljöpåverkan är stor och omfattar både klimat, övergödning och den biologiska mångfalden. Därför är det bra för miljön att äta mindre kött och istället äta mer baljväxter (t.ex. bönor och linser) och grönsaker. Samtidigt kan köttproduktion ha positiva miljöeffekter. Betande djur kan till exempel hjälpa till att hålla naturbetesmarker öppna, vilket gynnar de arter som bor där.
Här kan du läsa mer om köttets miljöpåverkan.
Vänliga hälsningar,