tack för din fråga. Köttets miljöpåverkan är stor och omfattar både klimat, övergödning och den biologiska mångfalden. Därför är det bra för miljön att äta mindre kött och istället äta mer baljväxter (t.ex. bönor och linser) och grönsaker. Samtidigt kan köttproduktion ha positiva miljöeffekter. Betande djur kan till exempel hjälpa till att hålla naturbetesmarker öppna, vilket gynnar de arter som bor där.
tack för din fråga. Köttets miljöpåverkan är stor och omfattar både klimat, övergödning och den biologiska mångfalden. Därför är det bra för miljön att äta mindre kött och istället äta mer baljväxter (t.ex. bönor och linser) och grönsaker. Samtidigt kan köttproduktion ha positiva miljöeffekter. Betande djur kan till exempel hjälpa till att hålla naturbetesmarker öppna, vilket gynnar de arter som bor där.
Här kan du läsa mer om köttets miljöpåverkan.
Vänliga hälsningar,