Välkommen!
Om du söker här i forumet kanske du har hjälp av våra tidigare svar på liknande frågor. Sök också gärna på vår webb.
Alla frågor hanteras säkert i vårt system. När du får ett svar innehåller det en länk. Den länken är det bara du som kan nå. För att någon annan ska kunna se svaret krävs att vi aktivt lagt ut det synligt i forumet.
Skulle vi välja att synliggöra din fråga för andra, tar vi först bort personliga uppgifter. Andra kan då inte se vem frågan kommer från. Det är bra om du också tänker på att inte ange uppgifter i själva frågan som skulle kunna kopplas just till dig.
Läs mer i vår policy nedan.
Alla ska må bra av maten - nu och i framtiden
Det finns inget lagkrav på att använda handskar vid livsmedelshantering. Däremot kan det ibland vara lämpligt och ett komplement till god handhygien.
Det är livsmedelsföretagaren som avgör vilka hygienrutiner som personalen ska följa för att maten som serveras ska vara säker. Handskar kan användas av olika skäl, till exempel för att täcka handen om man har ett sår, när man inte vill ha beröring med något livsmedel som är kladdigt eller liknande.
Även om man använder handskar ska man tänka på att ha en god handhygien, och byta handskarna tillräckligt ofta för att inte råka förorena maten.
Med vänlig hälsning