Till senaste kommentaren

Fransförlängning när man jobbar med livsmedel?

Om man jobbar med öppna livsmedel finns de då någon hygienlag om att man inte får ha fransförlängning? Alltså inte lösögonfransar utan sådana fransar som sitter fast och inte går att ta bort?

Kommentarer

  • Hej!
    Reglerna är inte så pass detaljerade att de tar upp allt som du behöver göra, eller inte får göra, när det gäller hantering av mat. Lagstiftningen är målstyrd. Det betyder att målet all mat ska vara säker att äta är det som ska uppnås.

    Det finns alltså inget i lagstiftningen som nämner fransförlängning specifikt. Livsmedelsföretag kan däremot ha regler och rutiner för till exempel personalhygien och personlig utsmyckning för att undvika att främmande föremål, bakterier eller liknande hamnar i maten de tillverkar eller serverar.

    Vilka hygienregler som finns på olika företag är helt beroende av vilka livsmedel som hanteras och hur de hanteras. Prata med din arbetsgivare.

    Med vänlig hälsning
    (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.