Försäljning av kokta kräftor från odling, hur ska de märkas
1. Jag har en kompis som har kräftodling och jag kokar lagen och vill sälja på ex Reko, hur skall jag märka hinkarna
2. Försäljning av färska tomater, gurkor o paprika till butik vad behövs stå på kartongerna? Ursprungsland Sverige, vårt namn o telefonnr: klass 1
skall det stå något mer
hls/Christina
2. Försäljning av färska tomater, gurkor o paprika till butik vad behövs stå på kartongerna? Ursprungsland Sverige, vårt namn o telefonnr: klass 1
skall det stå något mer
hls/Christina
Följ inlägget
1
följare
tack för din fråga.
När det gäller din fråga om grönsaker så regleras den mesta av märkningen av Jordbruksverket och inte av Livsmedelsverket. Så kontakta gärna dem istället. När det gäller kontaktuppgifter se broschyren nedan.
Och när det gäller din första fråga så får jag hänvisa till vår märkningsbroschyr. När det gäller att utforma märkningen så är det alltid företagets uppgift att göra det. Behöver företaget hjälp rekommenderar vi att de kontaktar en konsultfirma. Man kan även diskutera märkningen med sin kontrollmyndighet och då menar jag den kommunala kontrollen.
Vänligen