Sök gärna bland tidigare frågor i forumet så kan du snabbt få svar. Företag finner även svar på Företagande, regler & kontroll. Gravida kan använda "Fråga Liv" via Mat för gravida.
Livsmedelsverket ger inte personliga kostråd. Vi ger generella råd om mat, dricksvatten, matvanor och hälsa, och generella svar på företagsfrågor om kontroll och regler. Vid specifika företagsfrågor, kontakta din kontrollmyndighet.
Frågorna hanteras säkert. Ditt svar innehåller en länk som bara du når. Ange inte uppgifter som kan kopplas till dig. Om vi synliggör frågor, tar vi bort personliga uppgifter. Du måste inte ange ditt riktiga namn men mejladress behövs för att få svar.
Läs mer i vår policy nedan.
tack för din fråga.
Nej, riskfritt kan man inte säga att det är. Men om du tittar på salladen så att den ser fräsch ut, luktar och även kontrollsmakar så bör du själv kunna avgöra om den är lämplig att äta.
Det är sällan eller aldrig som man kan påstå att mat är riskfritt att äta, men i många fall kan man vara tillräckligt säker om man just tittar, luktar och smakar.
På vår sida om "Vad betyder datummärkningen?" finns mer information och handfasta råd.
Välkommen igen!