Egen förpackning för take away - hygieniskt?
Jag såg ert nyhetsbrev där det är lagligt att ta med egen förpackning för take away.
Men har ni tänkt på så mycket bakterier, smittor från otvättade händer eller dålig hygien i hemmakök etc. Som sedan ska stå på bord/bänkar eller hanteras av take away-personal. Kan det vara rimligt?
Men har ni tänkt på så mycket bakterier, smittor från otvättade händer eller dålig hygien i hemmakök etc. Som sedan ska stå på bord/bänkar eller hanteras av take away-personal. Kan det vara rimligt?
Följ inlägget
0
följare
tack för din fråga. Det finns inget i livsmedelslagstiftningen som direkt hindrar att kunder tar med sig egna lådor hemifrån.
Det är upp till den enskilda verksamheten att ha rutiner för att kunna hantera detta på ett säkert sätt. De ansvarar för att maten är säker för konsumenterna. Varje verksamhet gör också sin egen bedömning om de kan och vill hantera kundernas matlådor.
Vidare är det livsmedelskontrollen (i detta fall kommunen) som kontrollerar företagets rutiner.
Vänliga hälsningar,