Till senaste kommentaren

Beräkning av mängd fullkorn i bröd (torrsubstans)

Hej
Jag har vid kontroll av mina beräkningar av andelen fullkorn i korvbröd, sett på kontrollwiki att man inte skall ta hänsyn till vätskor. Min fråga är, gäller det även för olja, flytande jäst, flytande malt och flytande surdeg? dom har ju alla torrsubstans i sig till skillnad från vatten.
Beräkningarna som jag ska göra gäller alltså mängden torrsubstans fullkorn i bröd som är nyckelhålsmärkt. Resultatet kommer skrivas på etiketten.
Tack för hjälpen!

Kommentarer

  • Hej,

    Tack för din fråga. Du har helt rätt i att de ingredienserna bör ingå. Vi förslår att du kontaktar leverantörerna för att få veta torrsubstans i ingredienserna. Om de inte kan svara är du välkommen att höra av dig igen direkt på Veronica.ohrvik@slv.se så får vi se om det går att lösa på annat sätt.

    vänliga hälsningar
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.