Bäst före datum gravid

hej! Hur ska man tänka på bäst-före datum när man är gravid?

tack på förhand.
Jenny

Kommentarer

 • Hej Jenny!

  De allra flesta livsmedel kan man äta under hela hållbarhetstiden (och även till och med längre) när man är gravid. Det gäller till exempel alla torrvaror som mjöl, socker, pasta, ris och mejerivaror som mjölk, smör, filmjölk.  Så länge dessa produkter ser, luktar och smakar bra, kan man äta dem.

  Som gravid finns det dock några typer av livsmedel som man bör vara försiktig med att äta eller att helt avstå från att äta.

  Några produkter som man som gravid kan äta om de är nyförpackade, det vill säga att det högst har gått 1 vecka från att de förpackats, är skivat köttpålägg och rökt och gravad fisk.

  På vår webbplats har vi råd till gravida där vi samlat sådant som gravida särskilt behöver tänka på. I vår snabbguide "Fråga Liv" för gravida kan man också skriva in olika livsmedelsprodukter och snabbt få svar på om de går bra att äta även när man är gravid.

  Välkommen tillbaka om du har fler frågor!
  Christina L
 • Hej!
  Vad gäller för kakao, räknas det som torrvara? (Jag bakade en kaka idag och såg i efterhand att kakaon gick ut för tre månader sen. Allt smakade ok men blev nojjig..)

  Tack för en jättebra tjänst!!
  Kajsa
 • Hej Kajsa,
  tack för frågan.

  Ja, kakao är en torrvara.

  Vänliga hälsningar
  Ingela

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.