Till senaste kommentaren

Bambu/melamin till barn - vilka material är tillåtna?

Jag undrar om det är själva blandningen mellan tex bambu och melamin som utgör en risk för barnen eller även om produkten är gjord i bara melamin. Har nämligen produkter hemma till mitt barn med både blandningen och även med endast melamin. Är det så att blandningen mellan bambu och melamin är förbjuden i EU?
Hur kan de isåfall få säljas här i Sverige.
Vad rekommenderar för material ni till barn att äta på?

Kommentarer

 • Hej Ellinor!

  Företagaren är skyldig att följa gällande bestämmelser och endast sälja produkter som är säkra. För plast är det tydligt vilka ämnen som får ingå, då det i plastförordning (EG) nr 10/2011 finns en lista över ämnen som är godkända att använda i plast. Melamin i sig får användas till plast. Det du ska undvika att använda är plastprodukter (som exempelvis melamin) där man har tillsatt bambufibrer, bambumjöl, majsmjöl eller andra naturmaterial.

  Vi kan tyvärr inte rekommendera särskilda material eller återförsäljare. Det du kan göra som konsument är att ställa frågor till försäljaren för att försäkra dig om att plastprodukten inte innehåller de ämnen ovan som inte är tillåtna att tillsätta.

  Läs mer: Frågor och svar om bambu och plast i tallrikar och mugga

  Med vänliga hälsningar
  Sara

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.