Till senaste kommentaren

Hur vet jag om livsmedel återkallas?

Hej  
Ofta missar man information om återkallade produkter från de olika matkedjorna och jag undrar om ni har någon app eller liknande där man direkt kan få meddelande när produkter återkallas?Misa

Kommentarer

 • Hej Misa,

  Tack för din fråga!

  Information om återkallanden sprids på lite olika sätt beroende på vad det rör sig om för livsmedel och vilken anledning som ligger bakom återkallandet.

  Information om återkallande kan spridas på olika sätt
  Ibland räcker det med en skylt i butiken som informerar kunderna, ibland går det ut nationellt täckande nyheter och ibland är det mittemellan. Detta innebär tyvärr att det inte finns ett enkelt sätt att få samlad information om exakt alla återkallanden av livsmedel som görs.

  Företag kan vända sig till Livsmedelsverket för att få hjälp att sprida information om återkallanden, man hittar dessa på vår hemsida - Återkallanden.

  Prenumerera på våra nyhetsutskick om återkallanden
  Ett sätt att få information är att prenumerera på våra nyhetsutskick om återkallanden. Då får du information om de återkallanden som företag ber oss om hjälp att sprida information om.

  På vår sida Prenumerera kan du registrera din e-postadress och bocka i de nyhetsutskick du vill få från oss, till exempel återkallanden.

  Vänligen,
  Paulina
 • Hej,

  Vad ger snabbast notifiering när ni publicerar dessa återkallelser?
  Mail eller RSS?
  Eller ungefär lika snabbt?

  MVH
  Mattias
  Mattias
 • Hej Mattias,

  Det är möjligt att RSS ibland kan vara lite snabbare, men jag skulle säga att båda metoderna på det stora hela är jämförbara när det kommer till snabbhet i leverans av nyheter från oss.

  Ha en fin kväll!
  Paulina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.