Är alla tillsatser kemiskt framställda?

Min man säger att det inte finns några naturliga tillsatser och att alla är farliga.

Om det står att något är ”framställt av” tex fruktmjöl, hur stor del är då fruktmjöl och hur stor del är kemiskt? (I detta fallet i en crème fraiche.) Hur farliga är egentligen tillsatser? Framför allt de i lätt-produkter?

Tack på förhand!
Med vänliga hälsningar
Emelie Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Emelie,

  Vad är E-nummer
  Alla livsmedelstillsatser har ett E-nummer. En del livsmedelstillsatser utvinns ur sina naturliga källor. Andra framställs delvis syntetiskt eller helt syntetiskt, det vill säga på konstgjord väg.

  Naturligt förekommande livsmedelstillsatser
  Om man med naturligt menar att ämnet förekommer in naturen, så är det många tillsatser som är naturliga, exempelvis mjölksyra, koldioxid och rödbeta (vars röda färg är ett färgämne).

  Sträng lagstiftning kring livsmedelstillsatser
  Användningen av livsmedelstillsatser är strängt reglerad, bara de tillsatser som har godkänts får användas. Det finns dessutom regler för var och en av tillsatserna som bestämmer i vilka livsmedel de får användas och i vilka halter.

  Du kan läsa mer om tillsatser och E-nummer på vår hemsida. Där hittar du generell information, såväl som fördjupande information om olika kategorier av tillsatser samt enskilda tillsatser.

  Vänligen,
  Paulina
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.