Till senaste kommentaren

Använda handskar vid hantering av mat i Coronatider ?

Ska man arbeta med handskar vid hantering i att  göra mat på snabbmatsrestaurang i dessa tider ? (Corona) Vi var ett antal personer som sa till att vi tyckte det var fel att inte använda handskar när dom gjorde våra hamburgare men inget hände
Alexander Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Alexander,

  Det finns inget krav i lagstiftningen på att man ska använda handskar vid livsmedelshantering. Även om handskar används så är det viktigaste för att förhindra smittspridning av covid-19 att personen har en bra hygien i allmänhet, och en god handhygien i synnerhet.

  En handske är inte renare än det den senast vidrörde och handskar behöver därför bytas lika ofta som handtvätt behöver ske om handskar inte används.

  Om man har synpunkter på livsmedelshanteringen så är det bra att göra precis som du gjorde - att prata med personerna på plats. Det är trots allt de som enklast kan göra något åt det man upplever som ett problem om det behövs.

  Vi har samlat en del frågor och svar om coronaviruset och livsmedel på vår hemsida som du kanske kan ha nytta av ifall du undrar över fler saker rörande just livsmedelshantering och viruset som orsakar covid-19.

  Ha en fin kväll!

  Vänligen,
  Paulina
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.