Aluminium vid matlagning

Hej! Stämmer det att det är farligt, eller i alla fall olämpligt, att använda aluminium vid matlagning?

Maria

Kommentarer

  • Hej,
    tack för din fråga.

    Det stämmer bara delvis. Man bör vara försiktig med sura livsmedel i kontakt med aluminium. Livsmedelsverket har råd om hur man bör göra. Dem hittar du på vår sida om aluminium.

    Återkom gärna om du har fler frågor om detta.
    Ingela
    (Uppdaterad )
  • Hej!
    Är det alltså ofarligt att koka kaffe i en kaffepanna av aluminium - kaffe räknas inte som surt innehåll? Och att grilla mackor över eld i smörgåsjärn av aluminium är också det ofarligt?

    Ingrid
  • Hej,
    tack för dina frågor.

    Kaffe är inte något som vi lyfter fram som särskilt surt, det går därför bra att koka kaffe i aluminiumkärl. Även att grilla mackor i smörgåsjärn av aluminium går bra.

    Vänliga hälsningar
    Ingela
  • Hej!

    Aluminiumform med teflonyta. Någon som helst risk att använda till sura livsmedel? Ska upphettas till 175 gr.

    Ann
  • Hej, tack för frågan.

    När det finns en teflonyta så kommer ju inte maten i kontakt med aluminium. Man bör följa de användningsråd som tillverkaren anger angående temperaturer, disk med mera.

    Det är alltid tillverkarens ansvar att produkten är säker för konsumenten.

    Vänliga hälsningar
    Ingela

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.