Vinterkräksjukan och kock, när får jag komma tillbaka till jobbet?
Hej!
Om man jobbar med med livsmedel ( kock) och varit sjuk i vinterkräksjukan. Hur länge rekommenderar ni att man skall vara hemma efter ” sista symtom” innan man går tillbaka till arbetet?
Om man jobbar med med livsmedel ( kock) och varit sjuk i vinterkräksjukan. Hur länge rekommenderar ni att man skall vara hemma efter ” sista symtom” innan man går tillbaka till arbetet?
Följ inlägget
2
följare
Vi har en flexibel och målstyrd lagstiftning som göra att det inte alltid går att säga exakt hur länge någon som arbetar i ett kök måste vara hemma om hen har haft vinterkräksjuka. Målet med lagstiftningen är att all mat ska vara säker att äta. Hur målet uppnås kan se olika ut beroende på vilken verksamhet det är, vilken mat som hanteras och vem som ska äta maten. De rutiner som verksamheten tillämpar ska leda till en säker livsmedelshantering och säkra livsmedel.
Läs mer om...
- lagstiftning och ansvar: Lagstiftningen - en introduktion
- att bygga säkra rutiner: Lokaler, hygien och företagens egen kontroll
- smitta från personal: Personlig hygien (Kontrollwiki)
- vinterkräksjuka: Norovirus
Mer vägledning och stödInom flera branscher finns branschriktlinjer. Det är de olika branscherna som tagit fram riktlinjer hur man kan gå tillväga för att se till att kraven i lagstiftningen är uppfyllda. På vår webbplats har vi samlat olika branschriktlinjer , läs gärna restaurangernas branschriktlinje då de har skrivit om just detta.
Med vänliga hälsningar,