Till senaste kommentaren

Vätska till modersmjölksersättning från egen brunn?

Hej, vi har ett landställe med egen brunn. Vattnet i kranen är bräckt och har nästan som en rostfärgad nyans. Kan man koka detta vatten och använda det till ersättningspulver till en fyramånaders? Eller är det bättre att köpa vatten på flaska? Har ni det tips på ett vatten som lämpar sig? Efter research på webben verkar det svårt att hitta vatten som inte innehåller natrium.
Alexander (Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej, tack för din fråga.

  Vattnet behöver testas innan det går att besvara din fråga. Det kan finnas både mikroorganismer och kemiska ämnen i vattnet i skadlig mängd. Det går inte att koka bort kemiska ämnen.

  Vi rekommenderar att man analyserar sitt dricksvatten varje år när man har små barn. Alternativet i ert fall är att ta med bra vatten på flaska eller dunk. Om ni har kontrollerat vatten där ni bor permanent kan ni kanske ta med vatten därifrån. Här är våra råd om kontroll av vatten från egen brunn: Egen brunn eller annan liten dricksvattenanläggning för privat bruk (livsmedelsverket.se)

  Det går också att köpa vatten på flaska, och då bör det vara vad som benämns "förpackat dricksvatten". I mineral- och källvatten är ofta halten av olika mineraler för högt för barn.

  Återkom gärna om du har fler frågor om detta.
  Ingela
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.