Till senaste kommentaren

Ägg med rinnande gula - innehåller salmonella?

Räknas ett stekt ägg som upphettats till 70 grader om gula är rinnande? Tänker på återkallade äggen och salmonella.
Jennifer (Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hej, tack för frågan.

    För att ägget ska vara säkert och salmonellan dött måste gulan stelnat. Rinnande äggula har inte uppnått tillräckligt hög temperatur under tillräckligt lång tid. Detta gäller både stekt och kokt ägg.

    Här finns mer att läsa om ägg och salmonella: Salmonella (livsmedelsverket.se)

    Vänliga hälsningar och välkommen igen!
    Ingela
    (Uppdaterad )
  • Hej.
    Försvinner salmonella om jag gör äggröra ?
    Nils
  • Hej, tack för frågan.

    Ja, om äggulan stelnat och inte längre är rinnande så har salmonellabakterien dött.

    Vänliga hälsningar
    Ingela
  • Om man gör pannkakor med ägg som återkallas är dom säkra eller borde man slänga dom eller är pannkakor med ägg i upphettas tillräckligt?
    Isabella
  • Hej, tack för frågan.

    Om det finns salmonella i äggen som man använder i pannkakssmeten så dör den vid stekningen. Man kan alltså äta sådana pannkakor.

    Vänliga hälsningar
    Ingela
  • Hej! Undrar med tanke på salmonella och ägg, om man gör glass med äggula och sedan fryser in, hur är det med bakterierna, dör de i frysen?
    Mvh. Nina
    Nina
  • Hej, tack för frågan.
    Nej, salmonellabakterien dör inte i frysen.

    Vänliga hälsningar
    Ingela
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.