Ägg med rinnande gula - innehåller salmonella?
Räknas ett stekt ägg som upphettats till 70 grader om gula är rinnande? Tänker på återkallade äggen och salmonella.
Följ inlägget
7
följare
För att ägget ska vara säkert och salmonellan dött måste gulan stelnat. Rinnande äggula har inte uppnått tillräckligt hög temperatur under tillräckligt lång tid. Detta gäller både stekt och kokt ägg.
Här finns mer att läsa om ägg och salmonella: Salmonella (livsmedelsverket.se)
Vänliga hälsningar och välkommen igen!
Försvinner salmonella om jag gör äggröra ?
Ja, om äggulan stelnat och inte längre är rinnande så har salmonellabakterien dött.
Vänliga hälsningar
Om det finns salmonella i äggen som man använder i pannkakssmeten så dör den vid stekningen. Man kan alltså äta sådana pannkakor.
Vänliga hälsningar
Mvh. Nina
Nej, salmonellabakterien dör inte i frysen.
Vänliga hälsningar