Till senaste kommentaren

Ägg med rinnande gula - innehåller salmonella?

Räknas ett stekt ägg som upphettats till 70 grader om gula är rinnande? Tänker på återkallade äggen och salmonella.
Jennifer

Kommentarer

  • Hej, tack för frågan.

    För att ägget ska vara säkert och salmonellan dött måste gulan stelnat. Rinnande äggula har inte uppnått tillräckligt hög temperatur under tillräckligt lång tid. Detta gäller både stekt och kokt ägg.

    Här finns mer att läsa om ägg och salmonella: Salmonella (livsmedelsverket.se)

    Vänliga hälsningar och välkommen igen!
    Ingela
  • Hej.
    Försvinner salmonella om jag gör äggröra ?
    Nils
  • Hej, tack för frågan.

    Ja, om äggulan stelnat och inte längre är rinnande så har salmonellabakterien dött.

    Vänliga hälsningar
    Ingela

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.