Välkommen!
Om du söker här i forumet kanske du har hjälp av våra tidigare svar på liknande frågor. Sök också gärna på vår webb.
Alla frågor hanteras säkert i vårt system. När du får ett svar innehåller det en länk. Den länken är det bara du som kan nå. För att någon annan ska kunna se svaret krävs att vi aktivt lagt ut det synligt i forumet.
Skulle vi välja att synliggöra din fråga för andra, tar vi först bort personliga uppgifter. Andra kan då inte se vem frågan kommer från. Det är bra om du också tänker på att inte ange uppgifter i själva frågan som skulle kunna kopplas just till dig.
Läs mer i vår policy nedan.
Alla ska känna matglädje och må bra av maten
För att ägget ska vara säkert och salmonellan dött måste gulan stelnat. Rinnande äggula har inte uppnått tillräckligt hög temperatur under tillräckligt lång tid. Detta gäller både stekt och kokt ägg.
Här finns mer att läsa om ägg och salmonella: Salmonella (livsmedelsverket.se)
Vänliga hälsningar och välkommen igen!
Försvinner salmonella om jag gör äggröra ?
Ja, om äggulan stelnat och inte längre är rinnande så har salmonellabakterien dött.
Vänliga hälsningar
Om det finns salmonella i äggen som man använder i pannkakssmeten så dör den vid stekningen. Man kan alltså äta sådana pannkakor.
Vänliga hälsningar
Mvh. Nina
Nej, salmonellabakterien dör inte i frysen.
Vänliga hälsningar