Till senaste kommentaren

Jag vill starta livsmedelsföretag med e-handel

Om jag vill sälja livsmedel online (inte kött, fisk, ägg) via en hemsida och webbutik, vad behöver jag då registrera/få godkänt?
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Björn,

  Det är mycket att tänka på när man startar en verksamhet. Vi har samlat information på vår webbplats som riktar sig till dig som vill bli livsmedelsföretagare:
  Registrera din verksamhet
  När du startar en livsmedelsverksamhet så behöver du registrera den hos kommunen. Kommunen blir din kontrollmyndighet. En anmälan om registrering ska göras senast två veckor innan verksamheten startar.

  Livsmedelsinformation och märkning
  Livsmedel som säljs i Sverige ska vara märkta på svenska. Läs mer om livsmedelsinformation, märkning och påståenden på vår webbplats.

  FLIS - Food Labelling Information System är ett kostnadsfritt verktyg som hjälper dig att ta reda på vilken livsmedelsinformation som olika livsmedel ska vara märkta med. FLIS har tagits fram av EU-kommissionen. Läs mer om FLIS på vår fördjupande webbplats Kontrollwiki innan du börjar använda verktyget.


  Mer vägledning och hjälp

  Inom flera branscher finns branschriktlinjer. Det är de olika branscherna som tagit fram riktlinjer hur man kan gå tillväga för att se till att kraven i lagstiftningen är uppfyllda. Leta på vår sida om det är någon branschriktlinje som passar din verksamhet.

  Återkom gärna om du har ytterligare funderingar.

  Lycka till med ditt företag!


  Joakim
  (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.