Till senaste kommentaren

Är det skadligt att äta glutenfritt?

Många väljer idag att undvika gluteninnehållande livsmedel. Sädesslagen man undviker innehåller många "nyttigheter" som man då inte får i sig. Men min undran är om det är skadligt att undvika dessa?

Kommentarer

  • Hej Maria!

    Direkt skadligt blir det inte, men precis som du säger så missar man många näringsämnen som finns i de spannmål man då tar bort. Det blir också omöjligt att få i sig fullkorn, som kan minska risken för typ 2-diabetes, hjärt- och kärlsjukdom och vissa cancerformer. Att bara utesluta vitt bröd och pasta är däremot ingen nackdel ur hälsosynpunkt.

    Spannmålsprodukter har generellt låg miljöpåverkan, så för miljöns skull är det bra att äta spannmålsprodukter. Men den som inte tål gluten måste såklart undvika gluten för att må bra.

    Här kan du läsa mer om glutenintolerans.

    Åsa B
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.